احتمالا از افراد میانسال و سالخورده در میان اطرافیانتان درباره سیاتیک شنیده اید. این بیماری بسیار دردناک است و به طوری که فرد مبتلا نمیتواند بدون درد روی صندلی بنشیند. درد سیاتیک به گونه ای است که هرکاری که میکنید تسکین پیدا نمیکند، هرچه قدر که وزنتان را روی صندلی جا به جا کنید، پاهایتان را روی یکدیگر بیندازید یا کف هردو پا را روی زمین بگذارید و یا از کوسن استفاده کنید باز هم درد سیاتیک دست از سرتان بر نمیدارد. در چنین شرایطی در ناحیه باسن و پا احساس درد شدیدی دارید اما این درد تنها در یک سمت بدنتان وجود دارد. برخی اوقات کف پاها و انگشتان پا احساس گز گز دارد. گاهی احساس میکنید که بدنتان تیر میکشد و سیگنال درد به سمت بالا و پایین یا داخل و بیرون ران و ساق پایتان به سرعت حرکت می‌کند. اگر علائم بالا را تجربه میکنید و پای آسیب دیده تان نیز دچار ضعف است، احتمالا علت ناراحتی شما درد سیاتیک است

سیاتیک چیست؟

سیاتیک اصطلاحی است که برای توصیف علائمی به کار میرود که هنگام فشردگی عصب سیاتیک در یک سمت بدنتان تجربه میکنید. بدن شما دارای ۲ عصب سیاتیک است و یکی در هر سمت بدن قرار دارد به طوری که که در طول پا امتداد یافته است. در بدن انسان بلند ترین عصب اعصاب سیاتیک است. این اعصاب در ریشه به صورت دسته ای از ۵ عصب مجزا در طرفین ستون فقرات قرار دارد. ۲ تا از این ۵ عصب در ستون فقرات از بین مهره های کمری و خاجی (بین مهره های L4 و L5 و بین مهره های L5 و S1) در پایین ستون فقرات خارج میشوند. ۳ عصب دیگر از سوراخ های خاجی در مهره های های S1، S2 و S3 خارج میشوند.

این ۵ عصب در عضله پیریفورمیس که یکی از عضلات عمقی باسن است به یکدیگر میرسند و به یک عصب بزرگتر تبدیل میگردند که از لگن و پشت هر پا عبور میکند و تا پایین پاها میرود.

دو عصب سیاتیک، نخاع را به ماهیچه های ران و ساق پا (که شامل قسمت بیرونی ران پا و عضلات همسترینگ میشود که بیشتر علائم درد سیاتیک در آن ناحیه حس میشود) متصل میکند. هر عصب سیاتیک در کل ساق و مچ پا منشعب میشود و وظیفه مدیریت حرکت پا و دریافت ورودی های حسی آن را بر عهده دارد. ورودی های حسی شامل مواردی همچون درد، احساس خارش، بی حسی و … میشود.

علائم سیاتیک

علائم سیاتیک میتواند گه گاهی بروز کند و دردناک باشد یا بسیار شدید و ناتوان کننده باشد. نوع دقیق علائم به این بستگی دارد که کدام عصب نخاعی تحت فشار قرار گرفته است. ممکن است بیش از یک ریشه از این عصب درگیر شده باشد.

برخی از علائم مختص ریشه های عصب سیاتیک است ولی برخی دیگر که بسیار متداول هستند در تمام انواع سیاتیک بروز میکند.

علائم متداول سیاتیک

معمولا هربار تنها یک پا درگیر علائم سیاتیک میشود و این علائم از ناحیه کمر یا باسن به ران پا و در ادامه به سمت ساق و کف پا منتشر میشوند. سیاتیک ممکن است باعث بروز درد در جلو، پشت، بخش داخلی و بیرونی ران و ساق پا شود. از علائم متداول سیاتیک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

درد

درد سیاتیک ممکن است ادامه دار یا متناوب باشد. این درد معمولا به صورت سوزش یا دردی ناگهانی که تیر میکشد تجربه میشود. معمولا شدت درد سیاتیک در پا بیشتر از کمر است. درد در پا بیشتر در ناحیه ساق پا بروز میکند.

تغییرات حسی

ممکن است در پشت ساق پا احساس بی حسی، گزگز یا حس سوزن سوزن داشته باشید.

ضعف

ممکن است در ساق پا یا کف پا احساس ضعف داشته باشید. احساس سنگینی در پای آسیب دیده ممکن موجب دشواری در بلند کردن پا از روی زمین شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو در سایت

دسته بندی ها

درحال بارگذاری ...
بستن
مقایسه