
بی اختیاری ادرار چیست؟
بی اختیاری ادرار به این منظور است که فرد نتواند کنترلی در نشت ادرار خود داشته باشد. این شرایط میتواند بهدلیل نوع بی اختیاری استرسی مانند سرفه ایجاد شده باشد. علاوه بر این در حین و پس از بارداری و در اغلب مواقع در افراد چاق نیز چنین شرایطی مشاهده میشود. احتمال بروز بی اختیاری ادرار با افزایش سن بیشتر خواهد شد. تمریناتی مانند کگل میتواند به جلوگیری یا کاهش چنین مشکلی کمک کند.

درمان بی اختیاری
درمان بی اختیاری ادرار زمانی که به پزشک مراجعه میکنید، برای آنکه درمانی موثر برای شما در نظر گرفته شود، عوامل مختلفی از جمله نوع بی اختیاری، سن بیمار، سلامت عمومی و وضعیت روانی بیمار مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
علت بی اختیاری
ادرار دلایل و نوع بی اختیاری ارتباط مستقیمی با یکدیگر دارد: بی اختیاری استرسی عوامل این نوع بی اختیاری شامل موارد زیر است:
بارداری و زایمان یائسگی، زیرا کاهش استروژن میتواند عضلات را ضعیف کند. ه
هیسترکتومی و برخی از جراحیهای دیگر سن چاقی بی اختیاری اضطراری بی اختیاری اضطراری میتواند به دلایل مختلفی همچون موارد زیر ایجاد شود: سیستیت، التهاب مخاط مثانه برخی از شرایط عصبی مانند مولتیپل اسکلروزیس، سکته مغزی و بیماری پارکینسون بزرگ شدن پروستات که میتواند منجر به بی اختیاری و تحریک مجرای ادرار شود. بی اختیاری سرریز این اتفاق زمانی رخ میدهد، که انسداد در مثانه ایجاد شود. موارد زیر میتواند منجر به انسداد شود: بزرگ شدن غده پروستات فشار وارد کردن تورمو به مثانه سنگهای ادراری یبوست بی اختیاری کامل این بی اختیاری میتواند به دلایلی همچون موارد زیر باشد: نقص مادرزادی؛ فیستول. از دیگر دلایلی که منجر به بی اختیاری ادرار میشود: مصرف برخی از داروها به ویژه داروهای ادرارآور داروهای ضد فشار خون قرص خوابآور آرامبخش و شلکنندههای عضلانی عفونت دستگاه ادراری (UTI) آسیب نخاعی که سیگنالهای عصبی مغز و مثانه را مختل میکند. بی اختیاری ادرار چه علائمی دارد؟ نشانه و علائم اصلی بی اختیاری ادرار، نشت ادرار است. زمان بی اختیاری و چگونگی آن به نوع بی اختیاری ادرار بستگی دارد.

بی اختیاری استرسی این نوع از رایجترین نوع بی اختیاری است، بهخصوص در خانمهایی که زایمان کردهاند یا دوره یائسگی را پشت سرگذاشتهاند. در این حالت استرس منجر به فشار جسمی میشود. زمانی که مثانه و عضلات درگیر کنترل ادرار، تحت فشار ناگهانی قرار میگیرند، ممکن است بهطور غیر ارادی ادرار کنند. در چنین مواقعی فرد منجر به بی اختیاری استرسی میشود: سرفه، عطسه یا خندیدن بلند کردن اجسام سنگین انجام تمرینات ورزشی بی اختیاری فوریتی یا اضطراری این نوع بی اختیاری به عنوان «مثانه بیش فعال» نیز شناخته میشود و دومین نوع متداول بی اختیاری ادرار است. انقباض ناگهانی و غیر ارادی دیواره عضلانی مثانه باعث تمایل به ادرار میشود و بیمار قادر به متوقف کردن آن نیست. زمانی که در فرد اشتیاق به ادرار کردن وجود داشته باشد، مدت کمی فرصت برای رساندن خود به سرویس بهداشتی دارد.

ممکن است به دلایل زیر ایجاد شود: تغییر ناگهانی موقعیت خود؛ در حین رابطه جنسی به خصوص هنگام اوج لذت. عضلات مثانه به دلیل آسیب دیدن اعصاب مثانه، سیستم عصبی یا ماهیچهها به صورت غیر ارادی فعال میشوند. بی اختیاری سرریز این مورد از بی اختیاری بیشتر در آقایان مبتلا به مشکلات غده پروستات، مثانه آسیب دیده یا انسداد مجرای ادراری مشاهده میشود. بزرگ شدن غده پروستات میتواند مثانه را مسدود کند. در این نوع مثانه قادر به نگه داشتن ادرار به اندازهای که بدن ادرار تولید میکند، نیست. همچنین مثانه نمیتواند بهطور کامل تخلیه شود. در نهایت منجر نشت ادرار به مقدار کم خواهد شد. غالبا این دسته از بیماران بهطور مکرر نیاز به ادرار کردن دارند. بیماران بهصورت قطره قطره ادرار را از مجرای ادرار تجربه میکنند. بی اختیاری مختلط علائم بی اختیاری استرسی و فوریتی در این نوع از بی اختیاری مشاهده میشود. بی اختیاری عملکردی در این نوع بی اختیاری ادرار، فرد میداند که نیاز به دفع ادرار دارد اما بهدلیل مشکل حرکتی نمیتواند به موقع به سرویس بهداشتی برود.
علت شایع بی اختیاری عملکردی شامل موارد زیر است:
گیجی زوال عقلی بینایی یا عدم توانایی در تحرک ضعف در مهارت (بهطور مثال بستن یا باز کردن دکمههای شلوار در این مواقع دشوار میشود) افسردگی، اضطراب یا عصبانیت میتواند منجر به عدم تمایل استفاده از دستشویی شود. این نوع بی اختیاری شیوع بیشتری در میان افراد مسن دارد و در خانه سالمندان بسیار شایع است.
- clevertens
- اسفند 2, 1401
- 135 بازدید