گردن درد دلایل مختلفی دارد. این درد از شدید تا خفیف می‌تواند شما را آزار دهد. گاهی اوقات برای درمان آن تنها به استراحت نیاز دارید و گاهی اوقات لازم است با پزشک متخصص مشورت کنید. برای مثال درد گردن همراه بی‌حسی در بازو و دست‌ها باید جدی گرفته شود. گردن به عنوان بخش ابتدایی ستون مهره‌ها از هفت مهره تشکیل شده است. بین آنها دیسک مهره‌ای وجود دارد و مجموعه‌ای از ماهیچه‌ها و رباط‌ها از آنها حمایت می‌کنند. بروز مشکل در هر یک از آنها می‌تواند باعث درد شود.

علائم و نشانه های گردن درد

درد گردن اغلب به صورت حاد بروز می‌کند. این عارضه می‌تواند با علائم زیر همراه باشد: گرفتگی گردن در این حالت احساس می‌کنید گردنتان سفت شده است و اصطلاحا هنگام حرکت کردن، گیر می‌کند. در این شرایط دامنه حرکتی آن کاهش می‌یابد. درد شدید درد در این ناحیه تیز و موضعی است. این درد با حرکت دادن و چرخاندن گردن شدیدتر می‌شود. انتشار درد درد ممکن است در سر، تنه، شانه و بازوها نیز احساس شود. اگر علت آن به دلیل فشرده شدن عصب باشد، در بازوها یا دستان خود احساس بی حسی و سوزن سوزن شدن یا ضعف می‌کنید سردرد سردردی به نام سردرد سرویکوژنیک (سردرد گردنی، cervicogenic headache) می‌تواند به دلیل درد گردن ایجاد شود.

افرادی که به میگرن مبتلا هستند این نوع دردها را همزمان تجربه می‌کنند. علت گردن درد علت دردناک بودن گردن می‌تواند مربوط به مشکلات پزشکی یا سایر مسايل باشد. از رایج‌ترین دلایل آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: افزیش سن با افزایش سن ریسک بروز بیماری‌هایی مانند ساییدگی غضروف مفصل (استئوآرتریت) و (تنگی ستون فقرات) بیشتر می‌شود. این بیماری‌ها می‌توانند باعث درد پشت گردن شوند. همچنین با افزایش سن، قسمت‌های مختلف ستون مهره‌ها در ناحیه گردن فرسوده و دردناک می‌شوند.

آسیب گردن هرگونه ضربه ناگهانی به ستون مهره‌ها می‌تواند باعث گردن‌درد شود. در این حالت ماهیچه‌ها، رباط‌ها، دیسک‌ها، مفاصل مهره‌ای و ریشه‌های عصبی آسیب می‌بینند. استرس ذهنی استرس ذهنی سبب می‌شود تا عضلات گردن را منقبض نگه دارید. این امر باعث سفتی و درد در ناحیه گردن می‌شود. فشار فیزیکی هنگامی که حرکات تکراری و فعالیت‌های شدید انجام می‌دهید، عضلات گردن تحت فشار قرار می‌گیرند. به همین دلیل ستون مهره‌ها در ناحیه گردن دردناک می‌شوند. روش های درمان گردن درد گردن درد خفیف تا متوسط معمولا در طی ۲ تا ۳ هفته با استراحت و خود مراقبتی درمان می‌شود. در صورتیکه این درد ادامه داشته باشد، از شیوه‌های درمانی زیر استفاده می‌شود: داروهای تسکین دهنده و شل کننده عضلات در صورتیکه درد شدید باشد مصرف داروهای مسکن و شل‌کننده عضلات (متوکاربامول) می‌توانند موثر باشند.

فیزیوتراپی گردن

فیزیوتراپی گردن از آن دست شیوه‌های درمانی است که با هدف کاهش درد، تقویت عضلات و پیشگیری از عود مجدد درد تجویز می‌‌شوند. در این روش از تکنیک‌های الکتروتراپی، تمرین درمانی، ماساژ درمانی، کمپرس سرد و گرم استفاده می‌شود. گردنبند طبی این گردنبندها، گردن را در وضعیت صحیح، ثابت نگه می‌دارند. به این ترتیب مانع از ایجاد فشار اضافی به آن خواهند شد. برای استفاده از آن حتما با متخصص مشورت داشته باشید. استفاده طولانی مدت از این گردنبندها می‌تواند نتیجه معکوس داشته باشد. تحریک الکتریکی عصب از طریق پوست (TENS) در این تکنیک از الکترودهایی روی پوست در نزدیکی نقاط دردناک استفاده می‌شود. ارسال پالس‌های الکتریکی کوچک منجر به کاهش درد خواهند شد. تمرینات کششی و ورزشی انجام حرکات ورزشی و کششی می‌تواند در درمان این عارضه موثر باشد. برای این منظور بهتر است با فیزیوتراپیست مشورت داشته باشید. تزریق داروهای استروئیدی تزریق داروهای کورتیکواستروئیدی در نزدیکی ریشه‌های عصبی، به مفاصل کوچک در استخوان‌های ستون فقرات گردن یا عضلات به کاهش درد کمک می‌کند. لیدوکائین از جمله این داروها است. جراحی در موارد بسیار نادر برای آزاد کردن ریشه عصب، از جراحی برای درمان استفاده می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو در سایت

دسته بندی ها

درحال بارگذاری ...
بستن
مقایسه