درد عضلانی چیست؟
درد‌های عضلانی عارضه‌ای بسیار رایج بوده و تقریبا اکثر افراد، تجربه ابتلا به این عارضه را در مقطعی از زندگی خود داشته‌اند. به دلیل اینکه باقت‌های عضله در سراسر بدن و در اطراف تمامی اندام‌ها قرار دارند، درد ناشی از آن‌ها نیز عملا در هر نقطه‌ای از بدن ممکن است اتفاق بیفتد؛ با این وجود، علت واحدی برای وقوع دردهای عضلانی وجود نداشته و این عارضه می‌تواند بنا به دلایل متفاوتی در بدن شخص ایجاد گردد. با وجود اینکه کارکرد بیش از حد یک عضله یا آسیب دیدگی آن، دو دلیل رایج برای وقوع درد عضلانی است، اما علل دیگری نیز برای وقوع این عارضه وجود دارند علت درد عضلانی و بدن درد درد عضلانی به دلایل مختلفی می‌تواند اتفاق بیفتد،


مصرف بعضی داروها مثل داروهای کاهش‌دهنده‌ی فشار خون بیماری‌های عصبی، اسکلتی یا عضلانی آنفلوانزا مشکلات عروقی پایین بودن یا بالا بودن الکترولیت‌های خون (الکترولیت‌ها موادی معدنی هستند که در مایع حل می‌شوند و بار الکتریکی دارند مثل سدیم، پتاسیم، منیزیم و کلسیم) کم‌آبی بدن و گرفتگی عضلات به‌دلیل گرما ضربه به عضلات شایع‌ترین درد عضلانی که افراد تجربه می‌کنند «درد عضلانی تأخیری» است. این نوع درد عضلانی بعد از فشار زیاد به عضله بروز پیدا می‌کند. مثلاً فشار در اثر ورزش سنگین یا بلند کردن اجسام سنگین. این فشار وارد شده به عضله، پارگی‌های بسیار ریز (میکروسکوپی) در رشته‌های عضلانی ایجاد می‌کند، که این به‌ نوبه‌‌ی خود باعث التهاب در عضله و آزاد شدن مواد شیمیاییِ به‌ وجود آورنده درد می‌شود. معمولاً این درد ۱-۲ روز طول می‌کشد.
چطور می‌توانیم از درد عضلانی پیشگیری کنیم؟
یکی از بیشترین مواقعی که درد عضلانی سراغ ما می‌آید، هنگام و بعد ورزش کردن است. این توصیه‌ها را به‌ یاد داشته باشیم تا از درد و کوفتگی بعد از ورزش جلوگیری کنیم: قبل از شروع ورزش، حتما ۱۵ دقیقه با حرکات کششی ملایم، بدن خود را گرم کنیم. گرم کردن از درد عضلات و به دنبالش گرفتگی و سفتی عضلات جلوگیری می‌کند. قبل و بعد از تمرین به‌ میزان لازم آب یا مایعات حاوی الکترولیت‌های لازم (به ویژه سدیم) بنوشیم. اگر ورزش‌های قدرتی مثل بدنسازی انجام می‌دهیم، در حین فواصل بین تمرین، عضلاتی که از آن‌ها کار می‌کشیم را با حرکات کششی ملایم استراحت بدهیم. بعد از تمام شدن ورزش ۵-۱۰ دقیقه بدن را سرد کنیم. در این زمان حرکات هوازی سبک مانند قدم زدن همراه با حرکات کششی آرام انجام دهیم. این حرکات به گردش خون و گردش بهتر لنف (سیستم گردش مایعات بین سلولی در بدن) کمک می‌کنند تا مواد زائد آزاد شده از عضله‌ها (اسید لاکتیک) را از بدن دفع کنند. در صورت امکان بعد از تمرین از ماساژ استفاده کنیم. بلافاصله بعد از تمرین‌های سنگینی مثل پاورلیفتینگ، کیسه یخ روی عضلات کارکرده بگذارید. مصرف روزانه ۵۰۰ میلی گرم ویتامیناحتمال درد را کم می کند. درمان درد عضلانی و بدن درد اگر درد عضلانی ناشی از فشار به ماهیچه یا آسیب باشد، با استراحت دادن به آن عضله و مصرف داروهای ضدالتهاب غیر کورتونی بهبود پیدا می‌کند. استفاده از کیسه آب سرد ۲۴-۷۲ ساعت بعد از آسیب، به کاهش درد کمک می‌کند. اما اگر۲-۳ روز گذشت، کیسه آب گرم بهتر خواهد بود. اگر درد عضلانی ناشی از فیبرومیالژی باشد به حرکات کششی ملایم و ماساژ بهتر جواب می‌دهد. در صورتی که دلیلی برای درد عضلانی وجود ندارد و درد بیشتر از سه روز طول کشیده است، بهتر است به پزشک مراجعه کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو در سایت

دسته بندی ها

درحال بارگذاری ...
بستن
مقایسه