درد استخوان دمبالچه اشاره به وجود درد و سایر مشکلات مربوط به آن در ناحیه دمبالچه دارد. هر چند ایجاد این مشکل می تواند از سن افراد و با جنسیت های مختلف تاثیر پذیرد، اما معمولاً این مشکل در سنین 40 سالگی مشاهده می شود و امکان مشاهده آن در زنان 5 برابر بیشتر از مردان است. دنبالچه آخرین بخش ستون فقرات است و درست زیر استخوان خاجی قرار دارد.

دنبالچه از چه تشکیل شده؟

دنبالچه از3 تا استخوان کوچک تشکیل شده که به جز اولین استخوان آن، معمولاً به یکدیگر جوش خورده اند. بخش جلوی دنبالچه کمی انحنا دارد و بخش عقب آن کمی کوژ یا محدب می باشد. عصب پنجم نیز می تواند در بخش دنبالچه وجود داشته باشد و این ناحیه می تواند ماهیچه سرینی بزرگ و عضلات دنبالچه و نیز عضلات مقعد را به یکدیگر متصل کند علائم این بیماری : این مشکل با ایجاد درد و حساسیت در ناحیه دنبالچه همراه است.

درد دمبالچه چه نوع دردی است؟

نوع دردی که در این حالت احساس می شود معمولاً درد ناشی از گرفتگی و دردی است که با نشستن طولانی مدت فرد تشدید می شود. در این حالت ممکن است احساس درد در نتیجه فشار وارد شده به ناحیه دنبالچه یا نواحی اطراف آن ایجاد شود. علاوه بر این درد دنبالچه می تواند در زمان بلند شدن از حالت نشسته، آمیزش جنسی، در هنگام اجابت مزاج، هنگام قاعدگی، یا در هنگام یبوست برای فرد ایجاد شود علل به وجود آمدن این بیماری: انجام فعالیت هایی که باعث ایجاد فشار طولانی مدت بر دنبالچه می شود، اصلی ترین علت درد دنبالچه است. برای مثال در این زمینه می توان از اسب سواری و نشستن بر روی یک سطح سخت برای مدت زمان طولانی را یکی از علت درد استخوان دنبالچه نام برد. به هر حال درد دنبالچه ایجاد شده در نتیجه این شرایط معمولاً دائمی نیست، اما اگر التهاب و علائم مشکل به درستی مدیریت نشوند، درد می تواند حالت مزمن پیدا کند.

افراد مبتلا به درد دنبالچه اغلب از درد در ناحیه دنبالچه بدون وجود درد در ناحیه کمر شکایت می کنند و این درد در موارد خاص به سایر اعضای بدن کشیده شده یا به اشتباه درد در سایر نقاط بدن احساس می شود. به هر حال، درد در ناحیه پایین کمر می تواند در افرادی که دچار درد در دنبالچه شده اند شدیدتر از سایر موارد کمر درد باشد و این موضوع بطور خاص در شرایطی مشاهده می شود که دنبالچه به سمت جلو انحنا پیدا کرده یا انتهای آن صاف شده باشد. بطور معمول، این درد هنگام نشستن در یک محل ایجاد شده و زمانی که فرد از حالت نشسته بلند می شود، تشدید می گردد.

در ادامه با قرار گرفتن فرد در حالت ایستاده یا راه رفتن، درد دنبالچه کاهش پیدا می کند. علاوه بر این در صورت ایجاد یبوست درد دنبالچه تشدید شده و پس از حرکت روده بهتر می شود. همچنین، درد دنبالچه ممکن است با آمیزش جنسی افزایش پیدا کند. سایر افراد ممکن است کاهش درد را در زمان نشستن بر روی دو پا یا روی یک طرف باسن مشاهده کنند. گاهی اوقات زمین خوردن روی دنبالچه می تواند باعث التهاب عضلات یا آسیب دیدگی دنبالچه و محل اتصال آن با استخوان خاجی شود که این مسائل می توانند از رایج ترین دلایل درد در دنبالچه باشند. اکثر موارد درد دنبالچه با یک جابجایی (و نه در رفتگی) یا حرکت زیاد دنبالچه همراه است که می تواند باعث ایجاد ناپایداری دنبالچه شود و در صورت درمان نشدن التهاب طولانی مدت برای بیمار به همراه دارد. مسائلی که در اکثر موارد می توانند باعث آسیب دیدگی دنبالچه شوند عبارت از آسیب دیدگی یا وارد شدن ضربه به دنبالچه است که باعث ناپایداری آن و موارد جابجایی در محل دنبالچه می شود که بطور خاص در زمان افتادن بر روی باسن یا حتی کار کردن زیاد، در زمان بارداری در شرایطی که سر بچه به دنبالچه فشار وارد می کند، در افراد مشاهده می شود، این فشار وارد شده می تواند باعث وارد شدن آسیب به اجزای دنبالچه (دیسک، عضلات و نیز استخوان ها) گردد. در موارد نادر، فشار وارد شده می تواند باعث ایجاد شکستگی دنبالچه و ترک خوردگی در استخوان دنبالچه شود

.

افراد مبتلا به چاقی3 برابر سایر افراد به درد دنبالچه مبتلا می شوند. در اکثر موارد این افراد به مشکل جابجایی استخوان دنبالچه به عقب دچار شده، در حالی که افراد عادی در اکثر مواقع دچار مشکل حرکت بیش از اندازه دنبالچه می شوند. این موضوع در حالی است که افراد لاغر معمولاً مشکل جابجایی دنبالچه به سمت جلو دارند. استخوان دنبالچه یک عضو نازک است که در هنگام نشستن فشار وارد شده را به خود جذب می کند. با افزایش وزن، چرخش لگن در زمان نشستن کاهش پیدا کرده، زاویه آن بیشتر می شود و به این ترتیب استخوان دنبالچه در معرض فشار بیشتر قرار می گیرد. این فشار باعث افزایش ریسک جابجایی استخوان دنبالچه به عقب می شود و این مشکل بیشتر در موارد زمین خوردن فرد مشاهده می گردد. افرادی که وزن مناسب داشته یا لاغر هستند، در اکثر مواقع با چرخش بیش از حد دنبالچه در نتیجه جذب فشار وارد شده به خاطر افتادن و نشستن روبرو می شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو در سایت

دسته بندی ها

درحال بارگذاری ...
بستن
مقایسه